Webshop » Daktenten

Daktenten

Daktenten worden steeds populairder en er komen dan ook steeds meer soorten daktenten. Ben je op zoek naar een hardshell daktent, softshell daktent of zelfs een hybride model? 

Misschien komen er na het lezen van voorgaande zin allemaal al vragen bij je op. Wat is een hardshell of een softshell daktent? En wat kan ik er mee, wat zijn de mogelijkheden? Kan een daktent ook op mijn auto? Hoe zit het nu met de maximale daklast? Dit zijn vragen die we allemaal kunnen beantwoorden en nog veel meer.

In onze showroom kun je even komen "ruiken en proeven" en zelfs proefliggen. We vertellen je over alle (on)mogelijkheden en door onze eigen jarenlange ervaring met het rondreizen met verschillende soorten daktenten kunnen we je echt enthousiast maken over het reizen met een daktent.


Wat is een hardshell daktent? 

Een hardshell daktent heeft wat wij noemen een harde schaal en lijkt in veel opzichten op de vaak welbekende dakkoffers. De modellen die wij voeren zijn dan ook altijd van stevige gasveren voorzien, waardoor, na het losmaken van de koffer een klein duwtje volstaat om de tent volledig automatisch te laten open klappen.

Een hardshell daktent, ook wel bekend als een hardtop-tent, is een speciaal type tent dat op het dak van een voertuig wordt gemonteerd. In tegenstelling tot de meeste traditionele kampeertenten, wordt een hardshell daktent vaak gemaakt van duurzame materialen zoals glasvezel of hard plastic en heeft het een harde schaal of behuizing.

De werking van een hardshell daktent is vrij eenvoudig. Wanneer je op je bestemming aankomt, open je de tent eenvoudigweg door de harde schaal omhoog te klappen, waardoor de tent zich ontvouwt en een slaapruimte wordt. Wanneer je klaar bent om te vertrekken, vouw je de tent gewoon weer in en sluit je de harde schaal, waardoor deze compact en gestroomlijnd blijft tijdens het rijden.

Met een hardshell daktent kun je overal waar je met je voertuig kunt komen, een comfortabele slaapruimte creëren. Hier zijn enkele voordelen en toepassingen van een hardshell daktent:

Snelle installatie: Het opzetten van een hardshell daktent is meestal veel sneller en eenvoudiger dan het opzetten van een traditionele tent, omdat je geen stokken of haringen hoeft te gebruiken.

Slaapcomfort: Deze tenten bieden een verhoogd slaapoppervlak, wat betekent dat je boven de grond slaapt. Dit kan comfortabeler zijn dan slapen op een matje in een traditionele tent, vooral op oneffen of rotsachtige ondergronden.

Ruimtebesparend: Omdat de tent op het dak van je voertuig wordt gemonteerd, neemt deze geen extra ruimte in beslag in de kofferbak of op de achterbank.

Veiligheid: Kamperen op het dak van je voertuig biedt bescherming tegen roofdieren en andere nachtelijke bezoekers.

Hardshell daktenten zijn met name geschikt voor avontuurlijke reizigers, kampeerliefhebbers en overlanders. Overlanders zijn mensen die lange afstanden reizen over verschillende soorten terrein en vaak zelfvoorzienend zijn tijdens hun reis. Dergelijke tenten zijn populair bij kampeerders die van off-road avonturen houden, omdat ze het gemak bieden om snel een slaapruimte op te zetten, ongeacht waar de reis hen brengt.

Wat is een softshell daktent?

Een softshell daktent is een type tent dat op het dak van een voertuig, zoals een auto of een camper, wordt gemonteerd. Het belangrijkste kenmerk van een softshell daktent is dat de buitenste laag van het tentdoek flexibel en zacht is, in tegenstelling tot de harde schaal die je bij sommige andere daktenten vindt. Ook zit de tent onder een beschermende (zachte) hoes tijdens het rijden.

Wat kan je met een softshell daktent?

Kamperen op hoogte: Met een softshell daktent kun je kamperen op verhoogde plekken, wat een aantal voordelen heeft. Je staat boven de grond, wat betekent dat je minder last hebt van ongelijke of harde ondergronden en minder kwetsbaar bent voor insecten en ander ongedierte.

Snel opzetten en afbreken: Softshell daktenten zijn snel op te zetten en af te breken. 

Ruimtebesparend: In tegenstelling tot traditionele tenten die je op de grond opzet, neemt een daktent geen extra ruimte in beslag op de campingplaats. Hierdoor kun je meer bagage en uitrusting meenemen.

Comfortabel slapen: Softshell daktenten bieden een comfortabel slaapgedeelte met matras, wat kan blijven liggen tijdens de reis, zodat je van een goede nachtrust kunt genieten.

Voor wie zijn deze tenten het meest geschikt?

Softshell daktenten zijn ideaal voor avontuurlijke reizigers, kampeerliefhebbers en mensen die graag op ontdekkingsreis gaan. Ze zijn met name geschikt voor:

Reizigers die van gemak houden: Als je niet veel tijd wilt besteden aan het opzetten en afbreken van een traditionele tent, zijn softshell daktenten een uitstekende keuze.

Kampeerders met een beperkte ruimte: Als je voertuig beperkte ruimte heeft voor bagage en kampeerspullen, biedt een daktent een handige oplossing.

Wandelaars en fietsers: Voor avonturiers die graag van de gebaande paden afgaan en op verschillende plekken willen kamperen, biedt een softshell daktent de flexibiliteit om vrijwel overal te overnachten.

Gezinnen: Softshell daktenten zijn er in verschillende maten, waaronder modellen die geschikt zijn voor gezinnen.


Webshop gemaakt met EasyWebshop